Baltával ütötte feleségét, mert borsófőzeléket főzött

2020. április 16. 12:08 2020. ápr. 16. 12:08

A Baranya Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy családi vita során egy baltával fejbe ütötte a feleségét.

A vádirat szerint a házaspár egy Baranya megyei faluban élt. A férfi tavaly októberben kora délután ittasan ment haza, és számon kérte feleségét, hogy miért borsófőzeléket főz. Ezen veszekedni kezdtek, és az asszony egyszer pofon is ütötte a férfit.

A vita során a férfi kiment a házból, magához vett egy baltát, a nő pedig egy sodrófát vett a kezébe. A házaspár a bejárati ajtó előtt folytatta a vitatkozást, a vádlott a fejszével hadonászott, a nő pedig a sodrófával többször ráütött a kezére.

A férfi ekkor megragadta a sodrófát, azzal a feleségét a földre rántotta, majd a földön fekvő nőt a balta fokával fejbe ütötte. A bántalmazás után a férfi kerékpárra ült, és eltávozott a helyszínről, a vérző sértetthez pedig a szomszéd hívott mentőt. A baltával történő megütéstől az asszony életveszélyes agysérülést is szenvedhetett volna, így a vádlott cselekménye életveszélyt okozó testi sértés kísérletének a megállapítására alkalmas - áll a bíróság közleményében.

Forrás: Pécsi STOP