Borzalom: éheztette kiskutyáit ez a pécsi nő, az egyik jószág el is pusztult

2022. február 8. 09:27 2022. feb. 8. 09:27

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki a kutyáit nem etette, emiatt azok közül az egyik elpusztult.

A nő lakóhelyén tartott kutyája 2020. év őszén hét kiskutyát ellett, melyekből kettőt elajándékozott.  A nő a megmarad öt kiskutyát sem akarta megtartani, ezért miután a szuka kutya befejezte a  kiskutyák szoptatását, berakta azokat a házához tartozó udvaron lévő melléképületbe.  

A vádlott ezt követően az öt kiskutyát a melléképületben zárva tartotta, nem gondoskodott arról, hogy  ételhez jussanak, ezért a kiskutyáknál kóros mértékű lesoványodás következett be.  

Az egyik kiskutya, mivel élelemhez nem jutott, ezért megette a melléképületben lévő szivacsot,  melynek következtében keringési elégtelenség lépett fel nála, mely az állat pusztulásához vezetett. 

A rendőrség bejelentést követően 2020 decemberében megjelent a nő lakóhelyénél, ahol az  elpusztult kutya mellett négy kórosan sovány kutyát találtak, melyeket ezt követően egy állatvédő  egyesülethez szállítottak. 

Az elpusztult kiskutya mellett megtalálták négy, kórosan sovány testvérét is

 

A vádlott azzal, hogy hosszabb időn keresztül nem adott táplálékot az állatoknak, az egyik kutya  elpusztulását okozta, míg a másik négy kutya vonatkozásában magatartása alkalmas volt arra, hogy  azoknál maradandó egészségkárosodás alakuljon ki.  

Az elkövető cselekménye az állatkínzás bűntettének a megállapítására. 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség