Csányoszrói halálos gázolás: lezárult a nyomozás

2020. január 26. 10:22 2020. jan. 26. 10:22

2019. augusztus elején gázolt halálra egy ittasan a volán mögé ülő férfi egy gyalogost Csányoszrón, a rendőrség mostanra végzett az ügy vizsgálatával, a keletkezett iratokat megküldte az ügyészségnek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Siklósi Rendőrkapitányság halált okozó járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt nyomozott egy 34 éves csányoszrói férfival szemben. 

Közleményük szerint

"a férfi 2019. augusztus 4-én a kora esti órákban Csányoszró belterületén közlekedett személygépkocsijával. A sofőr nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért egy álló jármű kikerülését követően nem tért vissza a saját sávjába, és elütött egy, az úttesten áthaladó gyalogost. A mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba a balesetet szenvedő idős asszonyt, aki augusztus 27-én életét vesztette.

A gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre. Később a szakértői vizsgálat is megállapította, hogy a baleset okozója ittas állapotban vezette a járművet.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek."

Forrás: Pécsi STOP/police.hu