Csehországban okozott tragikus balesetet a baranyai sofőr

2019. április 22. 10:59

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak az almáskeresztúri sofőrnek az ügyében, aki egy építés alatt álló autópályaszakaszra hajtott fel gépkocsijával Csehországban, majd balesetet okozott, és ennek következtében a mellette utazó férfi életét vesztette.

Halált okozó közúti baleset okozása miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 29 éves almáskeresztúri férfi ellen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság húsvét másnapján.

A férfi 2017. december 21-én 19 óra körül a Cseh Köztársaság D1 jelzésű autópályáján közlekedett magyar honosságú személygépkocsijával Németország irányából Brno irányába, a jobb első ülésen pedig egy másik magyar állampolgárságú férfi utazott mellette.

A sofőr arra lett figyelmes, hogy az autópályán közlekedő járművek feltorlódtak, ezért autójával lehajtott az autópályával párhuzamos főútra. A főútvonalon Velké községet elhagyva visszatért az autópályára annak ellenére, hogy az építés alatt álló szakaszra történő behajtást „Mindkét irányból behajtani tilos” jelzőtábla tiltotta. Az építés alatt álló útszakaszon a gépkocsivezető nem tudott megállni az úttest vége előtt, ezért az építési területre zuhant, majd a jármű jobb elejével egy vasbeton hídszerkezetnek hajtott, végül a szalagkorláton keresztül az úttestnek csapódott.

A baleset során a sofőr mellett utazó férfi olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy kórházba szállítását követően meghalt.

Forrás: pecsistop.hu/police.hu