Drogériák polcait dézsmálta a komlói férfi: Pécsett, Bonyhádon és Dombórváron is lopott

2022. március 22. 12:18 2022. márc. 22. 12:18

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely egy komlói lakos ellen indult, aki több üzletben lopott Dombóváron, Bonyhádon és Pécsett.

Bejelentést tett 2021. november 29-én egy dombóvári üzlet alkalmazottja, mert észlelték, hogy egy ismeretlen férfi több parfümöt lopott el, nagyjából 100.000 forint értékben.

A police.hu tájékoztatása szerint egy bonyhádi drogéria alkalmazottja 2021. december 1-jén tett bejelentést, mert egy ismeretlen több mint 150.000 forint értékben parfümöt pakolt a táskájába, majd fizetés nélkül, futva távozott. A biztonsági kamera felvételei alapján felhívást tett közzé rendőrség a tolvaj kilétének megállapítására.

Hasonló módszerrel lopott valaki Pécsen is, még 2021. novemberében egy helyi üzletből, szintén parfümöket vitt el, 45.000 forint értékben.

A kapitányságokon megindult a nyomozás. A beszerzett információk és bizonyítékok alapján mindhárom esetben ugyanarra a komlói férfira terelődött a gyanú.

A dombóvári nyomozók 2021. december 28-án kutatást tartottak a lakásán, ahol a lopások alkalmával viselt ruházatát, cipőjét megtalálták és le is foglalták. A jogtalanul megszerzett illatszerek nem kerültek elő. A fiatalember gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a lopásokat, de nem tett részletes beismerő vallomást. A férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, számolt be róla a police.hu. 

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Címlapkép: police.hu