Durva bunyót videóztak a Nevkónál, felnőtt verhetett diákot

2020. szeptember 25. 15:25 2020. szept. 25. 15:25

Brutális verekedést vettek videóra csütörtök délután a pécsi Apáczai Nevelési Központnál a Szabad Pécs információi szerint, egy nagyobb darab fiatal férfi bántalmazott egy nála jóval kisebb fiút a földön, többek szeme láttára.

A videót a cikk szerint azóta eltávolították a Facebookról, a Bama.hu-nak viszont megvan, a cikkben meg is lehet nézni. Aaz ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság garázdaság elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Szabad Pécs nem megerősített információkra hivatkozva azt írta, a nagydarab fiatal nem egy idősebb diák, hanem az iskola egyik, immáron csak volt dolgozója, munkakörként karbantartást, takarítást említettek vele kapcsolatban, de ez sincs megerősítve, ahogy azt sem tudni, saját munkavállalóról volt-e szó, amennyiben helyes ez az infó, vagy közvetített munkaerőről. 

15:50 - Frissítés: cikkünk kapcsán Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője, egyben a Nevkó egyik tanára kommentben jelezte, hogy a nagydarab ember nem az iskola dolgozója, úgy tudja, a takarítást végző cégnél dolgozik.

Fotó: Facebook/Szabad Pécs

A bántalmazott fiú egy másik iskola tanulója, a cikk szerint egy olyan banda tagja, mely részben részben az említett suliban tanulókból, részben más diákokból áll, rendszeresen időznek az intézménynél, állítólag sok konfliktus köthető hozzájuk, volt, hogy a tanároknak is beszóltak. A Szabad Pécs értesülései szerint a takarító személyzettel is volt már összetűzésük.

A lap egyik forrása arról számolt be, hogy a megvert fiatal később több társával visszament, megkeresték a nagydarab embert, és elégtételt vettek.

A Bama.hu úgy értesült, a konfliktus előzménye, hogy az iskolánál fiatalok dohányoztak, ami miatt egy tanár felelősségre vonta az illetőket. A szóváltás közben egy férfi érkezett, aki aztán erőszakot alkalmazott, ezt vették videóra.

Forrás: Szabad Pécs/Bama.hu

Címlapkép: Szabad Pécs