Elkapták a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás mindkét gyanúsítottját

2020. január 11. 11:10 2020. jan. 11. 11:10

A napokban került ki a közösségi oldalakra egy felvétel, amelyen az látható, hogy egy fiatalkorú egy másikat alaposan megver, miközben a felvételt készítő harmadik ezt nevetve kommentálja. Hamar kiderült, hogy a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt a bántalmazás, aminek kapcsán a rendőrség gyorsan elkapta a súlyos testi sértés kísérletével gyanúsított fiatalokat.

Elfogta a rendőrség pénteken a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás másik gyanúsítottját - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.

A körözött 16 éves fiatal bűnügyi őrizetbe került, és kezdeményezték letartóztatását. A gyanú szerint ő követte el a bántalmazást, a bűncselekményről a felvételt a korábban elfogott és kihallgatott társa készítette - olvasható a közleményben.

A főkapitányság azt írta, hogy a kaposvári kapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz, a nyomozók kihallgatták a sértettet és tanúkat is meghallgattak a gyermekotthonban.

Jelezték, hogy miután a nyomozóhatóság tudomást szerzett az esetről, hivatalból, soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek vizsgálatát.

A második gyanúsított a rendőrségen - Fotó: police.hu/Somogy MRFK

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban azt közölte, hogy Fülöp Attila, a minisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára belső vizsgálatot indított a Zita Speciális Gyermekotthonban történt esettel összefüggésben.

Elszámoltatás - Fotó: police.hu/Somogy MRFK

A közleményben azt írták, hogy az államtitkár - akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában a bántalmazásról megjelent felvétel - tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját. Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket.

 
Forrás: MTI

@ifmobil
@endmobil