Ellopta ivócimborája kocsiját, majd összetörte

2020. február 18. 10:25 2020. feb. 18. 10:25

A Pécsi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a kocsma elől lopta el ivócimborája autóját.

A két férfi 2019 júniusában egy pécsi kocsmában italozott, ahova egyikük kocsijával érkeztek. A kocsmában a sértett decensen beivott, mire a vádlott elvette a pultra kitett kocsikulcsot, majd elvitte az autót.

Az autó tulajának kis idő múlva feltűnt a kulcs hiánya. Ekkor kiment a presszó elé, és látta, hogy nincs meg a kocsi. Azzal a vádlott egy ismerőséhez ment Komlóra, ahol az éjszakai órákban használta a kocsit, végül az árokba borult vele. Autómentőt hívott, mely kihúzta az árokból. Ezután Pécsre ment a kosival, azzal a városban és a környéken autózott.

Néhány nap múlva Vásárosdombóra ment a lopott géppel, ahol az műszaki okok miatt megállt. A vádlott ekkor bement egy kocsmába, ahol segítséget kért. Egy ottani ember megengedte neki, hogy a javítás idejére az udvarában deponálja az autót. Itt találták meg később a rendőrök a kocsit, mely addigra össze volt törve. Az ügyészség úgy látja, a vádlott cselekménye alkalmas a lopás bűntettének megállapítására.

Forrás: Pécsi STOP