Elvitt egy BMW-t, lezúzott egy villanyoszlopot és két kocsit egy 15 éves izsáki srác

2020. november 3. 14:07 2020. nov. 3. 14:07

A paksi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy izsáki fiúval szemben indítottak közúti baleset gondatlan okozása vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt.

A rendőrség keddi közleményében azt írja, egy BMW típusú személygépkocsi vezetője közlekedett Dunaföldvár belterületén 2019. október 19-én a késő esti órákban, amikor – vélhetően sebessége nem megfelelő megválasztása miatt – egy autóbuszöböl magasított padkájának hajtott.

Fotó: Police.hu

A jármű hátsó kereke kitörött, és az autó irányíthatatlanná vált, ami nekiütközött egy villanyoszlopnak, valamint két parkoló személygépkocsit – egy Suzukit és egy Mazdát – is összetört. A BMW-ben öten utaztak, akik közül többen súlyosan megsérültek. Az autót egy 15 éves izsáki fiú vezette, – aki vezetői engedéllyel nem rendelkezik – utasai pedig 13 és 15 év közötti fiatalok voltak. A járműben senki nem használta a biztonsági övet.

Fotó: Police.hu

Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán indítottak büntetőeljárást a fiú ellen. Az eljárás során kiderült, hogy a 15 éves sofőr unokatestvére szüleinek autóját engedély nélkül vitte el a balesetet megelőzően. A kocsiban rajta kívül rokonai és barátai utaztak. A fiút jármű önkényes elvétele bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Továbbá felelnie kell az engedély nélküli vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt is.  

A paksi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

(Címlapkép: police.hu)

Forrás: police.hu