Embercsmpészt fogtak a rendőrök Magyarbólyban

2020. február 27. 13:27 2020. feb. 27. 13:27

Öt illegális bevándorlót próbált becsempészni egy észak-macedón férfi csütörtök hajnalban Magyarországra, a baranyai rendőrök Magyarbólyban kapcsolták le a sofőrt és utasait.

A rendőrök 2020. február 27-én 3 óra 16 perckor egy szerb honosságú személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték Magyarbólyban.

Az egyenruhások megállapították, hogy a járművet vezető 57 éves észak-macedón férfi öt, magukat szír és jemeni állampolgárnak valló személyt akart jogellenesen külföldre juttatni.  

Az utasok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, majd a sofőrt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés elkövetése miatt indítanak ellene büntetőeljárást.

Ugyanezen a napon 3 óra 25 perckor Magyarbóly és Kislippó között kettő illegális bevándorlót tartóztattak fel a rendőrök. Az egyik férfi szír, a másik pedig jemeni állampolgárnak vallotta magát, de a Magyarbólyban elfogottakhoz hasonlóan sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Velük szemben az intézkedések szintén folyamatban vannak.

Forrás: police.hu