Erőszakkal akarta magához venni gyermekét egy nő, nem díjazta a bíróság

2019. november 21. 09:07 2019. nov. 21. 09:07

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a november 20. napján megtartott nyilvános ülésen kihirdetett végzésével a Siklósi Járásbíróság május 28. napján kelt ítéletét – amellyel G. V. vádlottat testi sértés bűntette miatt 1 év 8 hónapra próbára bocsátotta – helybenhagyta.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott nő korábbi élettársi kapcsolatából született gyermeket az apa nevelte tovább új élettársával. A vádlott nő és korábbi élettársa között a szülői felügyeleti jog rendezése és egyéb kérdések tárgyában polgári peres eljárás indult a bíróságon, mely szabályozta a gyermekkel történő kapcsolattartását is.

Erre figyelemmel a vádlott 2017. március 11-én délután 15 órakor megjelent korábbi élettársa lakásán, hogy gyermekével kapcsolatot tartson, és engedélyt kért arra, hogy a gyereket a közeli boltba magával vihesse vásárolni. A volt élettársa ahhoz a feltételhez kötötte ezt, hogy a jelenlegi élettársa, a sértett elkíséri őket.

A vádlottat ekkor elkísérte a sértett, akinek kezében volt a vádlott gyermeke. A vádlott elhatározta, hogy magához veszi gyermekét. Hirtelen megragadta a sértett kezében lévő gyermeket és magához húzta, közben a másik kezével, nagy erővel meglökte a sértettet, aki ennek következtében a betonozott járda és a füves árok közötti részen a földre esett. Ekkor a vádlott élettársa gépkocsival a helyszínre érkezett, a vádlott a gyermekkel együtt a gépkocsiba beszállt, majd elhagyták a helyszínt.

A sértett a történtek következtében a baloldali combközelítő izom és a félinas izom részleges szakadását szenvedte el, mely nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésnek minősül. Az ítélet jogerős.

Forrás: Pécsi STOP