Fűnyíró férfit gázolt egy férfi Kétyen

2019. október 21. 11:14

Egy ember meghalt, ketten súlyosan, tízen pedig könnyebben sérültek meg a hétvégén Tolna megye útjain - közölte hétfő reggel a rendőrség.

A kétyi halálos baleset helyszíne (fotó: police.hu)

Egy BMW október 19-én, késő este Dunaföldvár belterületén közlekedett  amikor – vélhetően sebessége nem megfelelő megválasztása miatt – egy autóbuszöböl magasított padkájának hajtott. A jármű hátsó kereke kitörött, és az autó irányíthatatlanná vált, ami nekiütközött egy villanyoszlopnak, valamint két parkoló személygépkocsit – egy Suzukit és egy Mazdát – is összetört.

A BMW-ben öten utaztak, a sofőr és egyik utasa az elsődleges információk szerint súlyosan, a többiek könnyebben sérültek meg. Az autót egy 15 éves izsáki fiú vezette, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a személygépkocsi utasai is 13 és 15 év közötti fiatalok voltak. A járműben senki nem használta a biztonsági övet.  

A 65-ös főúton egy Toyota ment Zomba felől Tamási irányába  vasárnap 16 óra 20 perckor Kéty belterületén, amikor lesodródott az útról, és elütötte az úttest mellett füvet nyíró személyt. A 68 éves helyi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A járművezető vélhetően több, a vezetésre hátrányos ható szer befolyása alatt volt, amikor a balesetet okozta.  A 35 éves tolnai férfit a bonyhádi rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. 

A hétvégén további öt sérüléses baleset történt, melyekben heten sérültek meg könnyebben.

Forrás: police.hu