Gyermekotthonban gyújtogató lányt ítéltek javítóintézeti nevelésre Pécsen

2021. május 21. 18:20 2021. máj. 21. 18:20

Két év javítóintézeti nevelésre ítélt szerdán a Pécsi Járásbíróság egy fiatal lányt, aki kétszer is szándékosan tüzet okozott a szigetvári gyermekotthonban 2019-ben - tájékoztatta szerkesztőségünket a Pécsi Törvényszék pénteken.

Mint írják, a szigetvári gyermekotthonban élő - személyiségzavarban és értelmi fogyatékosságban szenvedő - lány 2019 októberében azt mondta egy társának: ha másik, speciális gyermekotthonba kerül, fel fogja gyújtani a szigetvári intézmény épületét.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Ezután egy este a lakásotthon fürdőjében meggyújtotta a sötétítő függönyt, majd néhány perc elteltével egy lakóegység nappalijában a függönyt és a fotelt. Mivel ezt a nevelőnek azonnal jelezte, a tűz továbbterjedését megakadályozták és elenyésző mértékű kár keletkezett.

Másnap egy lakóegység nappalijában gyújtogatott, és akkor már a katasztrófavédelmet is riasztani kellett. A vádlott által okozott tűz az épületben és a berendezési tárgyakban több mint kilencmillió forint kárt okozott.

Ez is érdekelhet: Meztelen képeket követelt egy kislánytól ez a pécsi férfi, most vádat emeltek ellene

A lányt folytatólagosan elkövetett közveszélyokozás miatt mondták ki bűnösnek. Emellett egy korábbi, próbára bocsátásra vonatkozó végzés megszüntetésével közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és becsületsértés miatt is elítélték.

Az ítélet jogerős.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Forrás: Pécsi Törvényszék