Hagyta, hogy ittas fia vezessen, neki is meggyűlt a baja a rendőrökkel

2020. szeptember 12. 14:00 2020. szept. 12. 14:00

A pécsi rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a helyi nőnek az ügyében, aki átengedte a vezetést a fiának, holott tudta, hogy a férfi alkoholt fogyasztott.

Járművezetés tiltott átengedése miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 65 éves pécsi nő ellen. A nő utasként tartózkodott az autójában, amikor a járművet vezető fiát a rendőrök június 24-én 21 óra 50 perckor Pécsett, a Komlói úton intézkedés alá vonták.

Az ellenőrzéskor alkalmazott alkoholszonda a férfinál pozitív jelzést mutatott, ezért előállították további mintavételre, amelynek eredménye alátámasztotta az alkoholfogyasztás tényét.

A mintavételt követően a nő az autójával elment a fiáért, majd hazavitte. A férfit éjfél után pár perccel a vasasi részen ismét ellenőrzés alá vonták a rendőrök. Az elvégzett vizsgálatok megint kimutatták nála az alkoholfogyasztást. A férfi ez alkalommal is az édesanyja autójával közlekedett, és a 65 éves nő ekkor is utasként tartózkodott a gépkocsiban, holott tudomása volt arról, hogy a fia alkoholt fogyasztott.

A nő gyanúsítotti kihallgatásakor azzal védekezett, hogy rosszul érezte magát, ezért engedte át fiának a vezetést.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

(CÍmlapkép: Police.hu)

Forrás: police.hu