Hajléktalant rabolt ki három pécsi fiú

2019. június 7. 11:30

A Pécsi Járásbíróság 2019. június 6-án elrendelte három fiatalkorú pécsi fiú letartóztatását egy hónapra folytatólagosan, csoportosan elkövetett rablás bűntette és csoportosan elkövetett rablás bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalkorú gyanúsítottak egy hajléktalan férfitól, rövid időn belül – 2019. május 20. és 26. napja közötti időben, valamint 2019. június 3-án - fenyegetés hatására, ruházatában és egyéb holmijában kutatva, négy alkalommal vették el a nála lévő készpénzt, összesen 6.300 forintot.

A fiatalkorúak azzal is gyanúsíthatók, hogy 2019. június 3-án, ittas állapotban, őt körbe állva egy másik sértett férfitól is pénzt követeltek, majd testszerte ütötték és rugdosták, valamint hátizsákját is elvették, ezzel neki 7.000 forint kárt okoztak.

A kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselkeményre tekintettel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyaúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a sértettek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el.

A gyanúsítottak és védőik a bíróság határozatát tudomásul vették, letartóztatásukat javítóintézetben hajtják végre.

Forrás: pecsistop.hu/Pécsi Törvényszék