Halálra gázolt egy bringást Szentlőrinc és Pécs között, felfüggesztett fogházat kapott

2018. szeptember 27. 09:50 2018. szept. 27. 09:50

Halálos kőzúti baleset gondatlan okozása miatt egy év négy hónap fogházbüntetésre és egy év nyolc hónap vezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit a Pécsi Járásbíróság szerdán. A férfi Szentlőrinc és Pécs között ütött el egy biciklist úgy, hogy az belehalt a balesetbe.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szernt a Pécsi Járásbíróság szeptember 26. napján B. J. vádlottat, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 4 hónap fogházbüntetésre és 1 év 8 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott férfi 2017. október 8-án, a délelőtti órákban személygépkocsijával Szentlőrinc felől Pécs irányába közlekedett. Haladása során, a 80-85 km/h sebességgel haladó gépkocsija jobb első részével, a vele azonos irányban, 13-15 km/ sebességgel közlekedő sértett férfi által hajtott kerékpár hátsó kerekének nekiütközött. A gépkocsi a kerékpárt maga alá gyűrte, míg a sértett felkerült a motorház tetejére, onnan a szélvédőre, majd az út mellett, a jobboldali füves területre esett.

A sértett a baleset során súlyos, a halálát okozó sérüléseket szenvedett.

Az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, a vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet. A határozat nem jogerős.