Hat és fél évet kapott egy bonyhádi díler, aki "legalább 236 ezer forintot keresett"

2020. november 6. 11:08 2020. nov. 6. 11:08

Hat és fél év fegyházbüntetésre ítélt a Szekszárdi Törvényszék nem jogerősen egy bonyhádi férfit kábítószer-kereskedelem és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt - tájékoztatta a törvényszék pénteken az MTI-t.

A közleményben azt írták: a tényállás szerint a 26 éves vádlott 2018. szeptember és 2019. március 9. között marihuánát, speedet és Magyarországon nem engedélyezett, gyógyszernek minősülő, szexuális teljesítményfokozó szert adott el több embernek. A naponta kábítószert fogyasztó, de függőnek nem minősülő vádlott rendszeresen szerzett be kábítószereket mind saját fogyasztásra, mind kereskedés céljából, az értékesítéssel legalább 236 ezer forintot keresett.

A férfi emellett egyszer úgy közlekedett személygépkocsival a 6-os úton, hogy rendőri intézkedés után delta 9-THC kábítószert találtak a szervezetében.

A törvényszék a vádlottat szerdai ítéletében jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem, egészségügyi termék hamisítása bűntettében, és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek. A fegyházbüntetés mellett a férfit két évre eltiltotta a járművezetéstől.

Az ügyész, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fent az ítélet tudomásul vételéhez.

(Címlapkép: Police.hu)

Forrás: MTI