Így ver át valaki, aki éppen a börtönben ül

2019. június 4. 08:57 2019. jún. 4. 08:57

Börtönbüntetést töltő rab vert át tucatnál is több embert, és még csak nem is egyedi az eset. Hogy ez az elképesztő bravúr hogyan sikerülhet, kiderül egy kedden Pécsett kezdődő büntetőügy részleteiből.

Börtönbüntetését töltő férfi húzott le pénzzel embereket – elsőre teljesen hihetetlennek tűnt a dolog, aztán egyre több ilyen esetről lehetett hallani.

A Pécsi Járásbíróság kedden kezdi meg az előkészítő tárgyalását éppen egy ilyen ügynek, most kiderülhet az is: hogy lehet embereket megrövidíteni a rács mögött ülve.

A vádirat szerint a vádlott férfi, aki a bűncselekmény elkövetésének idején börtönben volt, a fogvatartottak számára biztosított – szakszóval: nyilvántartott – telefonról véletlenszerűen kiválasztott számokat hívott fel. Nagyjából azzal a szöveggel, hogy a mobilszolgáltató rendszere összeomlott, a hiba kijavításának elősegítése érdekében az előfizetőnek „kódokat” kell elküldenie SMS-ben a vádlott által használt telefonszámra.

A sértettek valójában nyilván nem segítséget nyújtottak, hanem a vádlott által használt telefon egyenlegét töltötték fel esetenként 15 ezer forinttal. A vádlott a megszerzett összegeket egy a barátnője által megadott bankszámlára utaltatta, ezeket mobil lottóra és egyéb szerencsejátékra kívánta fordítani.

A vádlott tizennégy sértettet vert át – vagy próbált meg -, így összesen 375 000 forint kárt okozott.

Azt az eljárás során nem lehetett megállapítani, hogy a vádlott barátnője tudott-e arról, hogy a bankszámlára érkezett pénzösszegek bűncselekmény elkövetéséből származnak.

Forrás: pecsistop.hu