Italért, parfümért és pénzért igazolta le a közmunkát egy pécsi egyesület vezetője, ez várhat most rá

2021. november 3. 09:15 2021. nov. 3. 09:15

A Baranya Megyei Főügyészség vesztegetés elfogadása, valamint vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi egyesület vezetője, annak élettársa, illetve 20 közérdekű munkára kötelezett személy ellen.

Az I. rendű vádlott egy pécsi egyesület elnöke volt, mely egyesület 2018. és 2020. év közötti  időszakban együttműködési megállapodást kötött egy pécsi önkormányzati céggel. A megállapodás értelmében az egyesület támogatásban részesült az önkormányzati társaságtól,  mely támogatást a közterületi munkákkal kapcsolatos költségekre, tevékenységének fejlesztésére  fordíthatta. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Az önkormányzati céggel megkötött megállapodás lehetővé tette, hogy az egyesület kijelölhető foglalkoztató legyen a közérdekű munka végrehajtása során.  

Ennek alapján a vádlott, mint az egyesület vezetője igazolta le a kormányhivatal felé a közérdekű munkára kötelezettek által ledolgozott óraszámot. A munkavégzéssel összefüggő adminisztratív  teendők ellátásában segítségére volt az élettársa is.  

Az egyesület vezetője és élettársa 2018. decemberében elhatározták, hogy pénzért és más anyagi  szolgáltatásért a ténylegesen el nem végzett közérdekű munkát leigazolják a nyilvántartó lapokon, melyet ezt követően az illetékes kormányhivatal felé továbbítanak. 

A két vádlott 2018. decembere és 2020. áprilisa között pénzért, saját részre végeztetett munkáért, szeszesitalért, illetve illatszerért összesen 20 közérdekű munkára kötelezett részére igazolta le a munkaórákat úgy, hogy azt ténylegesen nem, vagy csak részben teljesítették. 

A közérdekű munkára ítélt személyek a vesztegetés bűntettét, míg az egyesület vezetője és élettársa az üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettét valósították meg, mely  bűncselekmények büntetési tétele 1 évtől 5 évig, illetve 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Címlapkép: Illusztráció, Pexels