Ittasan támadt a mentősökre a pécsi férfi - öt évet is kaphat

2020. szeptember 15. 09:53 2020. szept. 15. 09:53

Még áprilisban történt az eset, a férfit akár öt év börtönbüntetéssel is sújthatják, mivel a mentősök közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki ittasan rátámadt a neki segítő mentősökre. 

A közlemény szerint idén áprilisban egy meg nem határozott nap délutánján a férfi ittasan feküdt az egyik pécsi sétálóutcában. A mentősök lakossági bejelentés alapján szálltak ki a helyszínre, ahol a járványügyi helyzet miatt előbb megpróbálták kikérdezni a férfit, majd a mentőautóba ültették. 

A mentőben szájmaszkot adtak rá és megpróbálták kivizsgálni, ám a férfi a vizsgálat alatt többször is levette a maszkot, majd a mentőápolónak a karját megragadta és többször állkapcson ütötte. 

A mentősök az agresszív férfit lefogták és kérték a rendőrség segítségét. Mivel a férfi ellenállt, ezért a helyszínen tartózkodó közterület-felügyelők is besegítettek a férfi megfékezésébe.

"Tekintettel arra, hogy a mentőápolók közfeladatot ellátó személynek minősülnek, akiket jogszerű eljárásukban akadályoztak, ezért a vádlott cselekménye a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető"

- olvasható a megyei főügyészség közleményének végén.

 

Címlapkép: Illusztráció - pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP/Baranya Megyei Főügyészség