Jogerősen három év börtönre ítélte a Siklósi Járásbíróság a halált okozó, részeg gázolót

2021. június 15. 11:26 2021. jún. 15. 11:26

A Siklósi Járásbíróság a napokban meghozott ítéletével R. Á. vádlottat halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt három év börtönre, három év hat hónap közúti járművezetéstől eltiltásra és mellékbüntetésül kettő év közügyektől eltiltásra ítélte- olvasható Pécsi Törvényszék weboldalán.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2019. augusztus 4. napján 18 óra 10 perckor, nappali, jó látási viszonyok között, közepes fokban ittas állapotban vezette a személygépkocsiját egy kis baranyai település lakott területén. A vádlott az általa vezetett gépkocsival egy jármű kikerülését követően nem tért vissza a – menetirányát tekintve – jobb oldali forgalmi sávba, és a gépkocsi első részével 55-65 km/h sebességgel elütötte az úttesten jobbról balra áthaladó, az elütés pontjáig az úttest jobb szélétől 6,8 métert megtevő V. J. sértett nőt- írják. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Ez is érdekelhet: Közgyűlés percről percre - Nyőgéri Lajos lemondott alpolgármesteri posztjáról, Bognár Szilvia megbízatását visszavonhatják

A baleset során a sértett nyolc napon túl gyógyulú, súlyos törési sérüléseket szenvedett, ezért hosszan tartó kórházi kezelésre szorult. A sértett a kórházban diffúz légúti károsodás és tüdőgyulladás következtében 2019. augusztus 27. napján elhalálozott. Tekintettel arra, hogy a kórházi kezelésre a balesetben elszenvedett sérülések miatt volt szükség, a baleset és a halál bekövetkezte között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg- közölték.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Az ítélet jogerős.

Forrás: pecsitorvenyszek.birosag.hu