Kamu Facebook-profillal szatírkodott, 14 hónapot kaphat

2020. május 8. 12:34 2020. máj. 8. 12:34

14 hónap börtönre és két év közügyektől való eltiltásra ítélt nem jogerősen a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki kamu Facebook-profilok segítségével szatírkodott a neten.

Gy. I. 2018. év végén otthonában saját számítógépéről több, valótlan Facebook-profilt hozott létre annak érdekében, hogy azokat később szeméremsértéshez használja fel.

A vádlott az általa létrehozott valótlan tartalmú profilokkal előbb ismerősöket gyűjtött, majd olyan lányok Facebook oldalát kereste fel, akikkel valamilyen közös ismerősön keresztül kapcsolatba tudott lépni.

Miután az általa kiszemelt két kiskorú sértettel a Facebookon megismerkedett,  mobiltelefonon videohívásokat kezdeményezett a sértettek irányába. Az élő videóhívás kiskorú sértettek általi fogadásakor a vádlott a telefon kamerája előtt ülve önkielégítést végzett, a videón arca nélkül, merev állapotú nemi szervét a kiskorú sértetteknek mutogatta.

A bíróság szerint a vádlott szándéka nemi szervének más előtt történő mutogatásával és a más előtt végzett önkielégítéssel saját nemi vágyának felkeltésére és kielégítésére irányult. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést. 

Forrás: Pécsi STOP