Késsel próbáltak rabolni a Barbakánnál

2018. augusztus 2. 14:32 2018. aug. 2. 14:32

Ismeretlen férfi próbált meg kirabolni késsel egy férfit vasárnap hajnalban a Barbakánnál, a rendőrség személyleírást közreadva keresi a tettest.

A sértett a PécsMa csütörtöki cikke szerint egy buliból ment hazafelé, a Barbakánig taxizott, onnan gyalog indult haza. Egy közeli kis utcában azonban megtámadták hátulról és kést szorítottak a nyakához.

A sértett azonnal megfordult, és megütötte, majd megrúgta a támadót, aki jobbnak látta, ha olajra lép. A dulakodás közben azonban a támadó megsértette a késsel a sértett nyakát.

A lapnak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a támadás tényét, és részleteket is közölt az ügyben.

E szerint július 29-én 3 óra 30 perckor érkezett a bejelentés a hatósághoz, hogy Pécsett, a Kacsóh Pongrác utcában egy ismeretlen személy pénzt követelt egy férfitől, majd a sértett ellenállásának köszönhetően a helyszínről elmenekült.

Az ismeretlen férfi a sértettet az utcán hátulról megállította, majd egy ismeretlen tárgyat a kezében tartva pénzt követelt tőle. A sértett az ismeretlen férfit megütötte, majd megrúgta, aminek hatására a férfi elfutott. A cselekmény során a sértett hámsérülést szenvedett - idézte a lap a hatóság közleményét.

A rendőrség személyleírást is adott a támadóról. Az ismeretlen férfi 40 év körüli, 172-175 centiméter magas, zömök testalkatú 75-80 kilogramm súlyú, világos bőrű, homlokánál kopaszodó, szőkés vagy őszes hullámos hajú, szakállas férfi volt a lap szerint. A támadó a bűncselekmény elkövetésekor sötét rövid ujjú felsőt, térd alá érő farmernadrágot és kék sportcipőt viselt. A tettest még csütörtökön keresték, az ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet gyanúja miatt folytat nyomozást.