Két év négy hónapot kapott a pécsi parkolóőrökre lövöldöző férfi

2019. június 14. 14:04 2019. jún. 14. 14:04

Jogerősen két év négy hónap börtönre ítélte a bíróság csütörtökön azt a férfit, aki tavaly tavasszal a baranyai megyeszékhely belvárosában a vele szemben intézkedő parkolóőrökre lőtt gázriasztófegyverrel - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Az ítélet szerint a vádlottat három rendbeli súlyos testi sértés bűntette miatt marasztalta el a testület, lényegében helybenhagyva a Pécsi Járásbíróság februári, elsőfokú határozatát.

A közlemény szerint a férfi tavaly márciusban egy belvárosi élelmiszerbolt bejáratánál parkolta le autóját, parkolójegyet azonban nem vett. Emiatt egy parkolóőr nő - aki bírságot akart elhelyezni a kocsi szélvédőjén - lefényképezte a járművet. A boltból kilépő vádlott ezt trágár szavakkal kérte számon rajta, és megfenyegette, hogy "szétveri a fejét, elvágja a torkát".

Időközben több parkolóőr is megjelent a helyszínen, felajánlották a férfinak, hogy nem bírságolják meg, ha jegyet vált. A vádlott ezt megtette, visszament a három parkolóőrhöz, majd a jegyet a lábuk elé, a földre dobta, és szidalmazta őket. Az ezt kifogásoló parkolóőrök egyik női tagját a vádlott fejen ütötte. Miközben társai felsegítették a földről, a vádlott az autójából elővett egy gázriasztófegyvert, és többször a parkolóörökre lőtt - részletezte Pécsi Törvényszék.

A lövések egy részét a vádlott közvetlen közelről, célzottan adta le a sértettekre, akik közül ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek a testükbe csapódó gumilövedékek miatt.

Forrás: pecsistop.hu