Kétszer is nekiment a bringásnak, majd elhajtott

2019. február 4. 10:40

Segítségnyújtás nélkül tovahaladt egy 67 éves férfi, miután autójával nekiment egy fiatal bringásnak a Siklósi úton. A rendőrség egészen mostanáig vizsgálódott a nyári eset kapcsán.

Segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság egy 67 éves helyi férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. július 25-én 20 óra 20 perckor Pécsett, a Siklósi úton – az Alsómalom utca irányából a Táncsics Mihály utca irányába – közlekedett gépkocsijával.

Haladása során érintőlegesen nekiütközött az előtte haladó 19 éves fiú által hajtott kerékpár hátsó kerekének. A kerékpáros az ütközést követően az út szélére kormányozott, a gépkocsivezető pedig ki akarta kerülni, azonban mellé érve a gépkocsi jobb oldali visszapillantó tükrével is a sértettnek ütközött.

A baleset során a kerékpáros nem esett el, azonban az ütközés során könnyebben megsérült. Az autós először továbbhajtott a baleset helyszínéről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a kerékpárt hajtó fiú megsérült-e, illetve a segítségét sem ajánlotta fel, majd később visszatért a helyszínre. A rendőrök a férfit kihallgatták gyanúsítottként, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.