Kilenc határsértőt és egy embercsempészt kaptak el a rendőrök Siklós térségében

2020. március 10. 19:55 2020. márc. 10. 19:55

Öt illegális határátlépőre Siklós térségében akadtak rá, aztán a járási székhelyen ellenőriztek egy román rendszámú autót, amelyben újabb négy embert kaptak el, akik nem tudták igazolni, hogyan jutottak be az országba. Az autót vezető román sofőrt is elfogták. Később Tolna megyében két másik román állampolgárt is elfogtak, akikről azt gyanítják a rendőrök, hogy közük lehetett a siklósi ügyhöz.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök

"március 10-én 9 óra és 10 óra 10 perc között öt illegális migránst tartóztattak fel Siklós térségében. Mind az öt férfi szír állampolgárnak vallotta magát.

Siklóson 12 óra 40 perckor ellenőriztek a rendőrök egy román forgalmi rendszámú személygépkocsit, amelyben a román állampolgárságú járművezetőn kívül négy fő, magát szírnek valló illegális migráns tartózkodott. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak."

A közlemény szerint az autót vezető 32 éves román sofőrrel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja, így őt előállították a megyei főkapitányságra. 

Tolnában délután 14:40-kor ellenőriztek a rendőrök egy román honosságú járművet, és az autóban utazó 46 és 38 éves román férfiakkal szemben felmerült az embercsempészés gyanúja, mivel elmondásuk szerint siklós környékéről szállítottak volna illegális határátlépőket. A két férfit szintén a baranyai megyei főkapitányságra állították elő.

Forrás: Pécsi STOP/police.hu