Kisebb tűz volt a harkányi gyógyfürdőben

2019. június 1. 10:23 2019. jún. 1. 10:23

Szombat reggel ütött ki egy kisebb tűz a harkányi gyógyfürdőben, feltehetőleg elektromos hiba okozta a tüzet, ami a lambériát is meggyújtotta egy helyen. Szerencsére a gyógyfürdő főgépésze el tudta oltani a lángokat.

Tűz volt a harkányi gyógyfürdőben

A bama.hu cikke szerint szombat reggel kisebb tűz ütött ki a harkányi gyógyfürdőben, amit feltehetőleg elektromos hiba okozott. A cikk szerint egy kötődobozban keletkezett felmelegedés gyújthatta meg a lambériát. A gyógyfürdő főgépésze reggel fél hét után két perccel értesítette a tűzoltókat, ám mire ők kiértek, a főgépész megfékezte a tüzet.

A tűz a régi szárnyban, nem a nemrég felújított épületrészben keletkezett.

Az Új Harkányi Hírek cikke szerint a tűzesetet a tűzoltók négyes fokozatúra (ez a második legmagasabb fokozat) minősítették (mivel tömegek tartózkodására szolgáló helyről van szó), ám kiérkezéskor egyes fokozatra minősítették vissza a vonulást, azaz beavatkozniuk sem kellett.

"Mint Szilágyi Tibor, a fürdő igazgatóságának tagja elmondta, az esemény nem befolyásolja a napi működést, a fürdő zavartalanul nyit és üzemel a nap során" - olvasható a cikkben.

Forrás: Pécsi STOP/bama.hu/harkanyihirek.hu