Kiskorúak veszélyeztetése és szexuális erőszak miatt tartóztattak le egy baranyai férfit

2020. november 18. 17:10 2020. nov. 18. 17:10

A férfi 2013-ban feleségével nevelőszülőként gondoskodott három lányról és egy fiúról, ám a gyanúsított a gyerekeket rendszeresen bántalmazta, dolgoztatta, az egyik kislánnyal szexuális cselekményeket is végeztetett. A végzés nem jogerős.

Letartóztattak szerdán egy baranyai férfit, aki a gyanú szerint nevelt gyermekeit rendszeresen bántalmazta és egyikükkel szexuális cselekményeket folytatott - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A letartóztatást elrendelő bíróság közleménye szerint az egyik Baranya megyei faluban élő férfi feleségével nevelőszülőként fogadott magához három lányt és egy fiút 2013-ban. A gyanúsított a gyerekeket rendszeresen bántalmazta, dolgoztatta őket, ezzel testi és érzelmi fejlődésüket veszélyeztette. Az egyik kislánnyal rendszeresen szexuális cselekményeket végzett, végeztetett annak tizenkét éves kora előtt, s azt követően is.     

A gyerekek a gyámhatóság határozata szerint idén márciusban elkerültek a nevelőszülőktől.     

A férfi letartóztatását tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt rendelték el, egy hónapra.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek, így a végzés nem végleges.

 

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Forrás: MTI