Kiskorúaknak árult drogot, előzetesbe került

2019. április 12. 16:43 2019. ápr. 12. 16:43

A Pécsi Járásbíróság 2019. április 11-én kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntető ügyben egy hónapra elrendelte H.F.G. gyanúsított letartóztatását.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított legalább 20-30 alkalommal tizennyolcadik életévét be nem töltött személyeknek és felnőtteknek is rendszeresen adott el marihuánát. A rendőrség a gyanúsítottat 2018. április 18. napján Pécsett egy lakótömb mögötti játszótéren kábítószer-fogyasztáson és átadáson érte tetten.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsított kábítószerfüggő előéletére és életmódjára is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, az eljárási cselekményeknél jelenléte másképpen nem lenne biztosítható, valamint a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen tanúkat befolyásolna, még le nem foglalt tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot megsemmisítene, meghamisítana vagy elrejtene, továbbá újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, mivel az ülésen jelen nem levő H.F.G. gyanúsított védőjének esetleges fellebbezése bejelentésére három napon belül van lehetősége.

Forrás: pecsistop.hu/Pécsi Törvényszék