Korábban gyilkosságért ítélték el, most testi sértésért kapott 22 évet

2021. október 5. 13:52 2021. okt. 5. 13:52

Életveszélyt okozó testi sértés, rablás, szexuális erőszak és kifosztás miatt huszonkét év fegyházbüntetéssel sújtott egy korábban emberölés miatt is elítélt férfit a Pécsi Ítélőtábla.

A bíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 46 éves, sokszorosan büntetett előéletű, korábban emberölés, rablás és testi sértés miatt már elítélt, utolsó büntetéséből 2018 októberében szabaduló vádlott rablási célból életveszélyesen bántalmazott, majd megerőszakolt egy másik férfit. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A férfi 2020 tavaszán - pénzért - favágásban segített a 62 éves, végstádiumú daganatos állapotban lévő áldozatának. Miután a fizetségét elköltötte, este - már lerészegedve - pénzszerzési céllal visszatért a sértett házához - írták.

A másik férfi állította, hogy nincs több pénze. Ezután a vádlott ököllel többször fejbe ütötte, a már földön fekvő áldozatát tovább bántalmazta és azzal fenyegette, hogy megöli, ha nem kap megint pénzt. A vádlott átvizsgálta a sértett pénztárcáját, de nem talált semmit, emiatt késsel is fenyegette a védekezésben elfáradt, ellenállni képtelen férfit, majd nemi erkölcs elleni bűncselekményt is elkövetett ellene.

Ez is érdekelhet: Drog a műszerfalban: Több ezer adag kábítószert rejtett el autójában egy pécsi férfi - videón a rajtaütés

A sértett - kihasználva, hogy támadója kiment az udvarra - értesítette a rendőröket, akik a férfit a lakásban elfogták. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes agyzúzódást szenvedett, néhány héttel a cselekmény után pedig "sorsszerű megbetegedései miatt" meghalt.

Első fokon a Szekszárdi Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés, rablási kísérlet, szexuális erőszak, kifosztás, lopás miatt - mint erőszakos, többszörös visszaesőt - tizennyolc év fegyházra ítélte.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a férfi büntetését huszonkét év fegyházra súlyosította, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Címlapkép: Illusztráció, Pexels