Le kell venni a maszkot a kétszer kirabolt Komlói úti pénzintézetben

2020. szeptember 23. 10:20 2020. szept. 23. 10:20

Biztonsági okokból le kell venni belépés után a maszkot abban a pécsi pénzintézetben, melyet kétszer is kiraboltak, utoljára épp a járványhelyzetben, a rablók pedig a mai napig nincsenek meg.

Az említett pénzintézet az a Komlói úti takarékfiók, melyet tavaly novemberben egy sánta vagy sántítást mímelő férfi rabolt ki, idén májusban pedig egy kopasz, a rendőrség közleménye szerint higgadt, kommunikatív elkövető fosztott ki, közel ötmillió forintot zsákmányolva. Egyik elkövetőnek sem sikerült egyelőre a nyomára akadni, utóbbi esetben egymilliós nyomravezetői díjat tűztek ki.

A meglehetősen balszerencsésnek mondható pénzintézet a fentiek miatt különös szabályt hozott. Az ATV riportja szerint ugyanis csak maszk nélkül lehet ide belépni, biztonsági okokból mindenkit lefényképeznek, aki belép az ügyféltérbe, csak ezután lehet feltenni a maszkot.

A csatornának egy biztonsági szakértő/polgárőr azt mondta, bankbiztonsági szempontból ez jó ötlet, a bűnözők nem érezhetik magukat biztonságban, a lakosság és az ott dolgozók viszont igen. Az, hogy az egyedi intézkedés mennyire van összhangban a napokban bejelentett szigorításokkal, nem derült ki a riportból.

A kétszer kirabolt pénzintézet elé egyébként a közeljövőben térfigyelő kamerát fognak felszerelni.

(Címlapkép: az idei rabló, részlet a rendőrség által közölt felvételből)
 

Forrás: Pécsi STOP/ATV