Lécekkel ütötték egymást a falunapon - videóval

2022. február 18. 08:56 2022. feb. 18. 08:56

A Szigetvári Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy nő és hat férfi ellen, akik 2020 őszén egy falunapon verekedtek össze- közölte lapunkkal a Baranya Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a vádlottak egy Szigetvár környéki településen, az önkormányzati épület udvarán tartott falunapi rendezvényen vettek részt 2020. szeptemberében. A késő délutáni órákban az egyik ittas állapotban levő elkövető felment a színpadra táncolni. Testvére és egy másik vádlott szólt, hogy jöjjön le, amire válaszul a férfi testvérét arcon ütötte. Ezt a másik vádlott szóvá tette, veszekedni kezdtek, ami dulakodássá fajult. A verekedőket ekkor még szét tudták választani.

Ezt követően az épület előtt, az utcán az ittas férfi egy másik vádlottal került szóváltásba. Lökdösődni kezdtek, majd verekedés alakult ki, amibe mások is bekapcsolódtak, köztük az egyik verekedő házaspár kiskorú gyermeke is. Többen falécekkel bántalmazták egymást. A bántalmazásoktól három vádlott nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket szenvedett, a verekedésben résztvevő gyermek karján és lábán sérült meg. A verekedésnek a rendőrök érkezése vetett véget.

A többszörösen minősülő garázdaság bűntettének büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség büntetővégzés meghozatalára tett indítványt a Szigetvári Járásbíróságnak.

A videót erre a linkre kattintva nézhetik meg.