Lerúgta élettársa lépét, felfüggesztett börtönnel megúszhatja

2019. május 7. 12:07 2019. máj. 7. 12:07

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év börtönre ítélt első fokon, nem jogerősen a Pécsi Törvényszék egy férfit május 7-én, aki úgy megrúgta élettársát, hogy annak leszakadt a lépe.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi - O.A. - élettársi kapcsolatban élt a sértett nővel, akinek – nem túl harmonikus kapcsolatuk ideje alatt – többször is okozott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, melyekről a sértett családtagjai tudtak, azonban a sértett kérésére ezek miatt büntetőeljárás nem indult a vádlott ellen.

2018. április 23-án a délutáni órákban a vádlott és a sértett ismét szóváltásba keveredtek, amikor a vádlott, lábbelit viselő lábával a sértett nőt nagy erővel, baloldalról hasba rúgta.

A rúgás következtében a sértett – külsérelmi nyomok nélkül – a bal bordaívet érő, tompa erőbehatás következtében a lépkapu tokjának és állományának többszörös szakadását, következményes hasűri vérgyülemet szenvedett el, mely 8 napon túl gyógyuló, közvetetten életveszélyes sérülés. Szakszerű orvosi ellátás és kórházi kezelés nélkül az életveszélyes állapot vagy esetleg halálos eredmény is kialakulhatott volna.

A Pécsi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év börtönre ítélte a vádlottat, amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanap határidőt tartott fenn a fellebbezés bejelentésére, így az elsőfokú bíróság ítélete még nem jogerős.

Forrás: pecsistop.hu/Pécsi Törvényszék