Letartóztatták a hétvégi pécsi halálos késelés gyanúsítottját

2020. november 3. 14:44 2020. nov. 3. 14:44

A Pécsi Járásbíróság november 3-án egy hónapra elrendelte annak a fiatal pécsi férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint október 31-én halálra késelt egy férfit a Buzsáki Imre utcában.

A bíróság keddi közleményében azt írják, a nyomozás eddigi adatai szerint a 23 éves gyanúsított október 31-én, az esti órákban a tartózkodási helyeként szolgáló szálló alagsori helyiségében előzetes szóváltás után a szálló egyik fiatal férfi lakóját bántalmazta.

Ennek során az asztalon lévő nagykést felvette és azzal egy ízben mellkason szúrta a 20 éves sértettet, aki a helyszínen elhunyt. A gyanúsított ezt követően a szállót elhagyta, azonban a rendőrség november elsején elfogta.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára és elfogásának körülményeire figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, jelenlétét az eljárási cselekményeknél másképpen nem, csak letartóztatásával lehet biztosítani - indokolja a döntést a bíróság.

A bíróság végzését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. A gyanúsított védője nem volt jelen az ülésen, ő a bíróság határozata ellen öt munkanapon belül nyújthat be fellebbezést, így a végzés nem végleges.

(Címlapkép: police.hu)

Forrás: police.hu