Letartóztatták az év legbalszerencsésebb kokainfutárát

2020. május 26. 15:08 2020. máj. 26. 15:08

Különös visszaesőként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy hónapra elrendelte kedden a Pécsi Járásbíróság annak a 43 éves nemesnádudvari férfinak a letartóztatását, aki szombat kora délután szenvedett balesetet a 66-os úton Pécs határában, miközben 50 millió forintnyi kokaint vitt A-ból B-be.

Amint arról korábban hírt adtunk, a motoros május 23-án, délután egy után hátulról rongyolt bele egy fékező autóba, vélhetően nem tartotta a követési távolságot. A mentők kórházba vitték, majd szóltak a rendőröknek, mivel találtak nála két téglaszerű csomagot, amit drognak gyanítottak. Igazuk volt, a 2,5 kilónyi cucc kokain volt, utcai értéke 50 millió forint körül mozog. A motorost a kórházban kihallgatták a rendőrök, elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság mai közleménye szerint T.N. büntetett előéletű, korábban a bíróság kábítószer kereskedelem bűntette miatt tíz év fegyházra ítélte.

A bíróság a kifejtette, hogy  a bűncselekmény tárgyi súlyára, a nyomozás kezdeti szakaszára, a gyanúsított különös visszaesői személyi minőségre, valamint arra is figyelemmel, hogy a bűncselekményt feltételes szabadságra bocsátása alatt követte el, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, valamint az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A bíróság határozata végleges.

Forrás: Pécsi STOP