Letartóztattak egy fiatalt az Expo Centerben történt balhézás miatt

2019. november 27. 11:23 2019. nov. 27. 11:23

A Pécsi Járásbíróság november 26-án elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint november 24-én, a hajnali órákban, egy pécsi rendezvényen, az Expo Centerben a rendezvényterem előtti folyosón a 21 éves gyanúsított és 24 éves társa belekötöttek a velük haragban álló család jelenlévő öt tagjába.

Kötekedés és szóváltás után a gyanúsított ököllel, többször arcon ütötte a család egyik tagját, aki ettől a földre került, míg társa a család irányába tartott gázriasztó fegyverével többször lövést adott le. A család tagjai védekezésképpen a gyanúsított és társa felé különböző üvegeket dobáltak.

A dulakodásban résztvevők viselkedése a bíróság tájékoztatása szerint alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

A gyanúsított büntetett előéletű, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt volt már büntetve, ellene jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban. Az eljárás jelenlegi szakaszában alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné a büntetőeljárásban résztvevő személyek befolyásolásával, esetleges tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, a végzés így nem végleges.

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil