Magánnyomozónak adták ki magukat, így zsaroltak ki 2 milliót a csalfa férjből

2021. június 1. 09:23 2021. jún. 1. 09:23

A Pécsi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt emelt vádat egy nő és párja ellen, akik 2  millió Ft-ot zsaroltak ki egy férfitől. 

Az egyik vádlott a barátnőjétől tudomást szerzett arról, hogy kapcsolata van egy házas férfival, aki rendszeresen anyagi támogatást is biztosított szeretőjének. Mindezek miatt irigykedett barátnőjére. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A vádlott a párjának elmondta, hogy tudomása van a kapcsolatról, majd elhatározták, hogy a férjet  megzsarolják, illetve megakadályozzák, hogy a férfi továbbra is kapcsolatot tartson a barátnőjével. 

A két vádlott 2018. év második felétől rendszeresen figyelemmel kísérte a férj és barátnője  kapcsolatát a közösségi médián keresztül, adatokat szereztek be kapcsolatukról, illetve rendszeresen  dokumentálták is a férfi megjelenését barátnőjénél. Emellett a vádlottak adatokat gyűjtöttek a férfi  vagyoni helyzetéről is.  

Ezt követően a nő egy fiktív e-mail címen keresztül felvette a kapcsolatot a férjjel, akit egy levélben  tájékoztatott arról, hogy tudomással bírnak házasságon kívüli kapcsolatáról. A férjet megtévesztve  azt állították, hogy őket, mint magánnyomozókat a férfi felesége bízta meg, hogy gyűjtsenek adatot a  férj hűtlenségéről. 

Ekkor a férfival közölték, hogy amennyiben 2.000.000,-Ft-ot fizet nekik, akkor a megbízás alapján a  terhelő bizonyítékokat nem adják át a feleségnek. 

A férj a zsarolóknak a 2.000.000,-Ft-ot kifizette. 

Mivel azonban a kapcsolatot továbbra is fenntartotta barátnőjével, ezért a vádlottak elhatározták,  hogy bosszút állnak, így álnéven felkeresték a feleséget, akit tájékoztattak férje hűtlenségéről. 

Az elkövetők cselekménye a zsarolás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény  büntetési tétele 1 – 5 évig terjedő szabadságvesztés. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: Illusztráció, Pexels