Magára vette a lopott pulcsit majd megpróbált kisurranni a pécsi áruházból ez a férfi - videó

2022. május 31. 10:27 2022. máj. 31. 10:27

A Pécsi Járási Ügyészség többszörös visszaeső férfival szemben emelt vádat, szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt.

A vádlottat a Pécsi Járásbíróság 2022. március 9-én jogerős ítéletével garázdaság  vétsége miatt hat hónap börtönre ítélte. 

Öt nap múlva a férfi bement egy pécsi áruházba, ahol a ruházati részlegen kiválasztott  egy kapucnis pulóvert. A pulóvert bevitte magával a próbafülkébe, leszedte róla az áruvédelmi etikettet, majd felvette a ruhaneműt.  

A vádlott a pulóvert nem fizette ki, a pénztárt már elhagyta, amikor a biztonsági őrök  megállították és bekísérték a biztonsági helyiségbe.  

A férfi itt levette a lopott pulóvert, ami azonban eladhatatlanná vált, mert  megrongálódott az áruvédelmi etikett eltávolítása miatt.  

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen  beismeri a bűncselekmény elkövetését, nyolc hónap börtön és két év közügyektől  eltiltás kiszabását indítványozta. 

A vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható, mivel a bűncselekményt a korábbi  szabadságvesztésre ítélése után, a végrehajtás befejezése előtt követte el.  

Videón az eset: 

 

Címlapkép: Ügyészség videorészlet