Meghalt a nő, akit eszméletvesztésig fojtogatott férje Pécsváradon

2020. június 26. 13:43 2020. jún. 26. 13:43

A Pécsi Törvényszék pénteki közleményéből derült ki, hogy meghalt az a nő, akit június 24-én kora reggel eszméletvesztésig fojtogatott férje Pécsváradon.

Magáról az esetről a rendőrség tájékoztatása nyomán még aznap hírt adtunk. Ekkor azt lehetett tudni, hogya nő és a férfi veszekedett, ez odáig fajult, hogy fojtogatni kezdte a nőt, aki elvesztette az eszméletét. A mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a bántalmazott nőt, majd kórházba szállították.

A törvényszék pénteki tájékoztatása szerint viszont tragikus folytatása lett az ügynek. A 68 éves férfi a kora reggeli órákban veszekedett feleségével, akit tettleg is bántalmazott pécsváradi otthonukban. A nő védekezett, de földre került, ahol a férfi két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg eszméletét vesztette.

A férfi ezután hívta a segélyszolgálatot. A kiérkező mentők a sértettet életveszélyes állapotban vitték kórházba a nőt, megpróbálták újraéleszteni, a nő azonban június 25-én meghalt. A férfi elismerte tettét, azt mondta, féltékenységből cselekedett.

A bíróság szükségesnek találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, annak fokozott társadalomra veszélyességére is tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban megszökne, elrejtőzne, illetőleg jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem lenne biztosítható. A végzés végleges.

Forrás: Pécsi STOP