Megölte, szőnyegbe tekerte, egy hónapig lakott vele

2019. március 9. 09:32 2019. márc. 9. 09:32

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki egy késsel leszúrta ismerősét, majd egy szőnyegbe csavarta a holttestet, amely ezután több mint egy hónapig feküdt a lakásban.

Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az ellen a 61 éves pécsi férfi ellen, aki 2018 októberében egy késsel leszúrta ismerősét. A rendőrségre 2018. november 24-én 18 óra 59 perckor érkezett bejelentés arról, hogy holttest van egy pécsi lakásban. A helyszíni szemle és az elsődleges adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy a sértett halálát idegenkezűség okozta. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit a helyszínen elfogták, majd előállították, és kihallgatták gyanúsítottként. A rendőrök az ügy vizsgálata során megállapították, hogy a férfi 2018. október 22-én délután otthonában összeveszett ismerősével, majd egy késsel megsebesítette vitapartnerét, aki életét vesztette. Ezt követően a holttestet egy szőnyegbe csavarta, amely ezután több mint egy hónapig feküdt a lakásban. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Pécsi Járásbíróság november 27-én elrendelt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.