Mindenkit megütött, aki szembe jött vele - le is tartóztatták

2020. március 4. 16:56 2020. márc. 4. 16:56

Március elsején agresszívkodott egy férfi Pécsen, először egy buszról leszálló férfit ütött meg, majd a segítségére siető autós járművére vágott rá, aztán egy nőt vágott arcon. Egy kutyát sétáltató párnak is neki akart menni, ám akkor már a rendőrök is beszálltak az ügybe. Az agresszor ellen egyhavi letartóztatást rendeltek el, ám az ítélet még nem jogerős.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint a Pécsi Járásbíróság március 4-én, szerdán egy hónapra letartóztatást rendelt el K.P. gyanúsított ellen két rendbeli garázdaság és egy rendbeli könnyű testi sértés gyanúja miatt. 

A közlemény szerint március elsején délután 16:35-kor egy pécsi buszmegállóban az előzőleg a buszról leszállt Cs.M. sértettet minden előzetes szóváltás és egyéb nélkül ököllel orron ütötte, amitől a sértettnek eleredt az orra vére. Az agresszív férfi eztán dulakodni kezdett a sértettel, el is esett egyszer, de felállva továbbra is támadólag lépett fel.

Egy arra közlekedő autóvezető - látva az eseményeket - megkérdezte a sértettet, hogy tud-e segíteni, és beengedte az autóba a sértettet, majd lezárta a központi zárat, Az agresszív férfi megpróbálta kirángatni a sértettet az autóból, de a zárt ajtó miatt először az autó ablaküvegére, majd pedig az alatta lévő karosszériára mért egy-egy erős ütést. 

"A gépkocsiban ülők valamennyien féltek, és amint a forgalom lehetővé tette, a jármű vezetője elhajtott a helyszínről és kerülő úton vitte haza a közelben lakó sértettet. A jármű vezetőjének a gépkocsiban tartózkodó 9 éves fia még ekkor is annyira félt, hogy sírva kérte édesanyját, ne a helyszín felé, hanem kerülő úton menjenek haza.

Cs. M. a dulakodás következtében a csukló és a kéz egyéb részeinek zúzódását szenvedte el, mely sérülések előreláthatóan 8 napon belül gyógyulóak. A sértett könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő"

- áll a közleményben.

A történetnek azonban itt nem lett vége, a fenti eseményeket észlelő járókelők futva hagyták el a helyszínt, ám a gyanúsított K.P.-hez legközelebb álló H.R. asszony nem tudott kitérni az agresszív férfi elől, aki ököllel arcon ütötte őt. A nő továbbhaladt, de észlelte, hogy a férfi követi őt, közben pedig figyelmeztette a vele szemben a kutyáját sétáltató párt, hogy vigyázzanak az őt követő férfival.

Az agresszív férfi megpróbálta megtámadni a kutyát vezető nőt, ám ezt a nő társaságában lévő H.F. férfi el tudta hárítani, és a gyanúsítottat visszatartotta a rendőrök kiérkezéséig.

"K. P. gyanúsított hajléktalan, állandó munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik. Mindezekre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt követte el a fenti cselekményeket, amelyeknek nem volt motivációja. Mindezek alapján megalapozottan lehet arra következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított fellebbezést jelentett be ellene, a védő pedig nem jelent meg az ülésen, így a bíróság határozata nem végleges"

. olvasható a közleményben.

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi Törvényszék