NAV-osok kapták el az embercsempészt az M60-ason

2017. november 16. 09:10 2017. nov. 16. 09:10

Tíz migránst szállított egy embercsempész, mikor az M60-as autópálya szajki pihenőjénél NAV-ellenőrzésbe szaladt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tettek bejelentést a rendőrségre november 15-én 22 óra 40 perckor arról, hogy az M60-as autópálya Szajki pihenőjében ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit, amelyben utasként 10 illegális migráns tartózkodott.

A Baranya megyei rendőrök megállapították, hogy a 35 éves szerb sofőr jogellenesen akarta külföldre juttatni a migránsokat. A férfiakból álló csoport tagjai pakisztáni állampolgároknak vallották magukat. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a járművet lefoglalták, a szerb férfit elfogták és előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A 10 illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.