Negyedmilliárdos drogügylet szervezőjét keresi a rendőrség

2021. február 1. 17:09 2021. feb. 1. 17:09

A nyomozók egy 81 kilós hazai terjesztésre szánt drogügyletet szakítottak félbe és fogták el a kereskedőket- írja a Police.hu

Az egész drog hálózat felszámolása még Budapesten kezdődött, amikor is egy Budapesti mélygarázsban január 29-én a rendőrök elfogtak két kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözőt.

A kereskedők két külön autóval egy XIII. kerületi társasház mélygarázsába hajtottak, ahol több sporttáskát tettek át egyik kocsiból a másikba. A KR NNI nyomozói ekkor a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen elfogták K. Krisztiánt és S. Sándort. A járművek szemléje alkalmával 44 fél kilós csomagban összesen 22 kilogramm marihuánát találtak.

Ezt követte egy széleskörű nyomozás, aminek keretében felderítettek számos kábítószer eladására szolgáló járművet, illetve tárolóhelyet. Innen további 59 kilogramm marihuánát és 220 gramm kokaint, illetve két darab lőfegyvert foglaltak le. A két letartóztatott férfitől összesen 24 millió forint értékű eurót foglaltak le a rendőrök.

Pár nappal ezelőtt lázban tartotta a várost, több videó és kép, amin TEK-es páncélozott autók és helikopterek pásztázzák a várost, akkor a rendőrség és a pécsváradi polgármester is megírta, hogy egy széleskörű hajtóvadászat zajlik egy férfi ellen. Ugyanis ez a férfi a budapesti kábítószer átadásnak volt a szervezője és az intézkedés alól sikeresen el tudott menekülni. A férfi a szökéshez használt autóját hátrahagyta, amelyet a rendőrség közben megtalált.

A rendőrség elfogatóparancsot adott ki vele szemben. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a két elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és a Fővárosi Főügyészségen előterjesztést tettek S. Sándor letartóztatásának, K. Krisztián bűnügyi felügyeletének indítványozására.