Nem létező mobilokkal és maszkokkal seftelt, vádat emeltek ellene

2020. november 11. 08:46 2020. nov. 11. 08:46

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint nem létező mobiltelefonokat és maszkokat árult az interneten egy férfi az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene.

Az üzletszerűen elkövetett csalás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már büntetett 28 éves férfi 2019 szeptembere és 2020 márciusa között két internetes felületen is hirdetett mobiltelefonokat, de azokkal nem rendelkezett, a vevők hiába várták a készülékeket a 20 ezer és 250 ezer forint közötti vételár vagy vételárrész átutalását követően.

A férfi a koronavírus-járvánnyal összefüggő veszélyhelyzetben "profilt váltott", 2020 márciusában és áprilisában 35 esetben csapott be olyan embereket, akik védőmaszkokat akartak vásárolni. Az egyik sértett 30 maszkért több mint 136 ezer forintot utalt előre a férfinak.

A vádlott a csalássorozattal 3,8 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg - tette hozzá az ügyészség.

A férfi letartóztatásban van, az ügyészség vele szemben 57 rendbeli csalás bűntette miatt 4 év börtönbüntetést indítványozott a bíróságnak, ha cselekményét az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyalásról.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: MTI