Nyolv év börtönt is kaphat az a mohácsi tolvaj, aki bántalmazta egy áruház vagyonőrét

2022. április 21. 09:22 2022. ápr. 21. 09:22

A Mohácsi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy mohácsi férfi ellen, aki egy áruházból csokoládét tulajdonított el és a vagyonőrt bántalmazta.

A vádlott 2022. március elején egy mohácsi áruházban a ruházatába rejtett 11 tábla  csokoládét, majd a pénztár mellett a kijárat felé indult, a csokoládékat nem fizette ki. A  vagyonőr észlelte a cselekményt, ezért a kijárat előtt a vádlott elé állt, őt felszólította, hogy  álljon meg. 

A vádlott kérte a vagyonőrt, hogy engedje el, ő azonban nem állt félre, ezért ruházatát a  vádlott megragadta, oldalra rántotta, és ököllel megütötte az arcát. A férfi az ütéstől oldalra  lépett, ezt kihasználva a vádlott az eltulajdonított csokoládéval együtt elmenekült. 

A mohácsi rendőrök a rablás után rövid idővel őrizetbe vették a férfit, a Pécsi Járásbíróság  elrendelte letartóztatását. 

A Mohácsi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetése után nyolc nappal benyújtott  vádiratában a férfit rablás bűntettével vádolja. A bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő  szabadságvesztéssel büntetendő. 

Címlapkép: Illusztráció, Pexels