Öt évet kapott a pécsi trafikrabló

2019. május 24. 16:48 2019. máj. 24. 16:48

Jogerősen öt évre ítélte a Pécsi Járásbíróság május 24-én azt a férfit, aki 2018 decemberében próbált kirabolni egy trafikot a baranyai megyeszékhelyen.

A bíróság pénteki közleménye szerint a vádlott férfi 2018. december 13-án, az éjszakai órákban, egy maszkkal az arcán, kapucniját fejére húzva, kezében egy Flobert pisztollyal és egy fehér nylon zacskóval egy pécsi Nemzeti Dohányboltba ment be, ahol az ott dolgozó eladónő azon kérdésére, hogy segíthet-e valamiben, a zacskót felé nyújtotta, a fegyvert mindvégig rá irányítva.

Az eladó ekkor közölte, hogy már nincs pénz a kasszában, mert azt a főnöke a közeli zárásra tekintettel elvitte. A vádlott ezt követően távozott az üzletből, majd a közelben eldobta a maszkját, a kapucnis pulóverét és a fegyvert és a belváros irányába indult.

Haladása során rendőri intézkedés alá vonták. Valójában a kasszában 462140 forint volt, az eladó a vádlott megtévesztése érdekében állította azt, hogy a kassza üres.

Az előkészítő ülésen a vádlott bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezért fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletében, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntettében bűnősnek mondta ki a bíróság, 5 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélve.

Forrás: pecsistop.hu/Pécsi Törvényszék