Pár óra alatt elkapták a bakócai betörőket a komlói zsaruk

2019. november 7. 16:08

Egy bakócai ingatlanba törtek be négyen november 6-án, ám a házban található kamera mindent felvett, így a rendőröknek könnyű dolga akadt a bűnözők felderítésében.

Fotó: Illusztráció/police.hu

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 2019. november 6-án dél körül érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy betörtek egy bakócai ingatlanba. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a ház ajtaját betörték, majd onnan műszaki cikkeket, készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el.

A közlemény szerint "a komlói rendőrök a házra felszerelt biztonsági kamera felvételei alapján beazonosították, majd pár órán belül elfogták a lopással gyanúsítható 46 és helyi nőt és 26 éves fiát, valamint társaikat, egy 22 éves helyi férfit és egy 17 éves szászvári lányt.

Előállították őket a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukon mindannyian elismerték a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottak lakásán megtartott kutatás alkalmával a nyomozók megtalálták, majd lefoglalták az eltulajdonított értékeket, amelyeket visszaadtak a tulajdonosnak.

A két férfi és a két nő ellen lopás elkövetése miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság" 

- áll a közleményben.

A rendőrség javaslata szerint a kamera és kamerarendszerek alkalmazása az otthonok védelmét növeli, mivel ezek a felszerelések nemcsak a megelőzésben, de az esetleges bűncselekmények felderítésében is jól használhatóak. A hatóság ezért azt javasolta a közlemény végén, hogy aki megteheti, szereltessen fel ilyet otthonában.

Forrás: Pécsi STOP/police.hu