Pécsen kapták el az embercsempészeket a rendőrök

2017. szeptember 24. 09:42 2017. szept. 24. 09:42

Összesen öt embercsempészt és 18 menekültet fogtak el a rendőrök szombat este és vasárnap hajnalban Baranyában - az egyik csoportot Pécsen állították meg. Az embercsempészeket letartóztatták, a menekülteket pedig visszakísérik a határkerítés horvát oldalára.

Két embercsempész-csoportot is sikerült lefülelniük a baranyai rendőröknek az elmúlt órákban, az egyiket ráadásul Pécsen fogták el.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök szeptember 23-án 21 óra 50 perckor két személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték Pécsett.

A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető Cs. Attila 48 éves salgótarjáni, és a másik gépkocsiban utazó két társa L. István 46 éves és H. László 53 éves budapesti lakosok összesen 11, magukat pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni.

A menekültek nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a három magyar férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A három férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket indítványozták előzetes letartóztatásukat.

A 11 menekültet a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Sátorhelynél szerb embercsempészek buktak le

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreinél nem volt megállás, szeptember 24-én 1 órakor két személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték Majs és Sátorhely között - olvasható a főkapitányság egy másik közleményében.

A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 44 éves szerb férfi, és a másik gépkocsiban utazó 37 éves szintén szerb társa összesen 7 menekültet akartak jogellenesen külföldre juttatni. A férfiakból álló csoport tagjai közül 3 személy bangladesi, 4 pedig pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A menekültek nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a két szerb férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra A két férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatásukat.

A 7 menekültet a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.