Pintér Sándor nevével visszaélve csalt ki majdnem százmilliót egy férfi

2021. december 23. 12:31 2021. dec. 23. 12:31

A magát titkos ügynöknek kiadó férfi Pintér Sándorra hivatkozva tízmilliókat zsebelt be azoktól, akik ettől remélték büntető ügyük megoldódását.

Itt a kézzel fogható bizonyíték, milliókat, sőt tízmilliókat is érhet egy befolyásos politikus ismeretsége. Sőt, ha valaki elég magabiztosan hivatkozik rá, még arra sincs szükség, hogy egyáltalán ismerje - írja a Blikk.

A 44 éves M. I. a belügyminiszterre mint személyes jó barátjára és egyben főnökére hivatkozott, akivel naponta találkozik. A csaló olyan vállalkozókat keresett, akik ellen a NAV indított különböző eljárásokat, azt remélte, hogy sok pénzt megér nekik, ha valaki segít elsimítani a sok milliós visszaélés miatt indult eljárásokat.

Egy férfi egyből 15 millió forintot adott át annak reményében, hogy a miniszter közbelép, és megússza a NAV-eljárást. Egy másik embertől először 17 millió forintot kért el, majd hogy még ráerősítsen a magas rangú háttérre, további 61 milliót vett át, vagyis őt összesen 78 millióval verte át. Ez már gyanús lett valakinek, a lap úgy tudja, hogy ezután a következő megbeszélt összeg átadásakor már valódi titkos nyomozók jelentek meg, és rajtaütöttek a férfin.

A Blikk úgy tudja, a nyomozó ügyészség jelenleg is gőzerővel nyomoz az ügyben, amelynek számos pontja vár tisztázásra. Éppen a nyomozás érdekeire való tekintettel semmilyen információt nem adtak a lapnak.

Forrás: Blikk