Prostitúcióra kényszerítette 16 éves ismerősét, most jönnek a büntetések

2020. december 23. 14:42 2020. dec. 23. 14:42

Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki egy vidéki városból Budapestre szállított és prostitúcióra kényszerített egy fiatal lányt. - derült ki a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség közleményéből

A 44 éves férfi 2017. január végén az akkor 16 éves sértettet egy budapesti lakásba vitte, ahol több fiatal nő prostituáltként tevékenykedett. A vádlott közölte a sértettel, hogy neki is ezt kell tennie, majd az ellenszegülő lányt bántalmazta, illetve megtiltotta neki, hogy a lakást elhagyja. A prostitúcióra kényszerített sértett szolgáltatásából származó anyagi hasznot a vádlott kapta.

Az elsőfokon eljárt Fővárosi Törvényszék a vádlott bűnösségét tizennyolcadik életévét be nem töltött, személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntettében állapította meg. Ezért a többszörös visszaeső vádlottat 2020. októberében 9 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Pécsi Fellebbviteli Főügyészség - a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartva - lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása iránt terjesztett elő indítványt az ítélőtáblához.

 

Forrás: Pécsi Fellebbviteli Főügyészség